Uzené koleno zapečené se zelím a brambory
140 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusVepřové koleno uzené
- 400gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 0,3lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaStrouhanka
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme.
- 2Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka.
- 3Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky.
- 4Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme.
- 5Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.