Uzené koleno zapečené se zelím a brambory

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené koleno uvaříme ve velkém hrnci (nejlépe tlakovém) doměkka a vykostíme.
  • 2
    Zelí propláchneme, překrájíme podle potřeby na menší kousky a podusíme skoro doměkka.
  • 3
    Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme tukem (nejlépe z varného skla)a vysypeme strouhankou. Do ní pak střídavě vkládáme vrstvy bramborových plátků, zelí a nakrájeného masa z kolena. Vrstvy vždy dle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Potom vše zalijeme smetanou a v dobře vyhřáté troubě upečeme, až jsou brambory měkké a mají nazlátlou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.