Uzené s hrachovcem a kroupami
100 min.
Ingredience
- 160gramůHrách loupaný
- 160gramůKroupy ječné
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusBobkový list
- 300gramůUzené maso vařené
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceStrouhanka
- 4plátkyChléb konzumní
- 200gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
58 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
778 mg
Postup přípravy
- 1Omytý loupaný hrách a kroupy dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, majoránku, bobkový list a vaříme je doměkka. Vaříme přibližně 1 hodinu. Uvařený hrachovec vyklopíme do mísy. Vařené uzené maso pokrájíme na menší kousky a přidáme je k hrachu. Doložíme utřený česnek, pepř, podle chuti dosolíme a promícháme. Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla a vysypeme strouhankou. Hrachovec s uzeným dáme do pekáčku, povrch zarovnáme, polijeme 2 lžícemi rozpuštěného sádla a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 250 °C přibližně 15-20 minut.
- 2K hrachovci s uzeným podáváme chleba a sladkokyselé okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.