Uzené s hrachovcem a kroupami

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
995 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
58 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
778 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý loupaný hrách a kroupy dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, majoránku, bobkový list a vaříme je doměkka. Vaříme přibližně 1 hodinu. Uvařený hrachovec vyklopíme do mísy. Vařené uzené maso pokrájíme na menší kousky a přidáme je k hrachu. Doložíme utřený česnek, pepř, podle chuti dosolíme a promícháme. Pekáček vytřeme 2 lžícemi sádla a vysypeme strouhankou. Hrachovec s uzeným dáme do pekáčku, povrch zarovnáme, polijeme 2 lžícemi rozpuštěného sádla a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 250 °C přibližně 15-20 minut.
  • 2
    K hrachovci s uzeným podáváme chleba a sladkokyselé okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.