Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1093 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
78 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.