Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci
110 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 6kusůVejce slepičí
- 1kusVepřové koleno uzené
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120mililitrůMléko polotučné
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1093 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
78 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
- 3Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.