Uzený losos s citronovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 4kusySaturejka
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůLosos uzený
- 1kusMeduňka
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1345 kcal
Bílkoviny
167 g
Tuky
54 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
30 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme fazolky a saturejku, fazolky nakrájíme na kousky a obojí přelijeme horkou osolenou vodou a vaříme asi 20 minut doměkka.
- 2V hrnku rozpustíme máslo. Do misky vložíme žloutky, citronovou kůru a šťávu, špetku soli, pepř a 2 lžíce vody. Misku ponoříme do vodní lázně a šleháme, až krém zhoustne. Potom po kapkách přimícháme tekuté máslo a nakonec přidáme tabasco.
- 3Fazolky slijeme a odstraníme saturejku. Lusky upravíme na talíře a přidáme po dvou plátcích uzeného lososa. Přelijeme je citronovou omáčkou a ozdobíme meduňkou.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.