V balzámovém octu glazírovaný jehněčí hřbet
60 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí hřbet
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6mililitrůBalsamico ocet
- 5mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na chřest
- 16kusůChřest bílý
- 3litryVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
- 3gramyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na dekoraci
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1750 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
163 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Porce jehněčího hřbetu očistíme, poklademe do vhodné kuchyňské nádoby. Polijeme je olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem, přiložíme rozmarýn. Potravinářskou fólií přikrytou nádobu vložíme na 180 minut do lednice, kde necháme maso marinovat.
- 2Marinované maso vyndáme a ze všech stran zprudka opečeme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Potom přidáme máslo, snížíme teplotu a maso pomalu dopečeme na medium.
- 3Opečené maso vybereme z pánve, necháme stranou a udržujeme teplé. Pánev s výpekem vrátíme na sporák a necháme zarestovat. Odstraníme přebytečný tuk, přilijeme balzamový ocet a vývar, povaříme asi 2 minuty. Nakonec omáčku zahustíme kostičkami studeného másla. Omáčku stáhneme z ohně a metličkou mícháme až do rozpuštění másla a zahoustnutí omáčky. Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Ještě teplé maso vrátíme zpátky do pánve a obalíme je v omáčce.
- 4Do vařící a osolené vody dáme máslo, přidáme bobkový list, přisypeme pepř, vložíme krajíce chleba. Nakonec do vody dáme očištěný chřest, který povaříme 3 minuty. Uvařený chřest vytáhneme z vody.
- 5Porce pečeného telecího hřbetu poklademe na jednotlivé talíře, naaranžujeme očištěnou rukolu, omyta třešňová rajčata. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, pokapeme ji olivovým olejem a pokrm servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.