V solné krustě pečený mořsky vlk

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
60 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.
  • 2
    Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.
  • 3
    Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.
  • 4
    Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.
  • 5
    Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.