Vafle rýžové s mangem
35 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dušená
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 5kusůVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 100mililitrůMléko polotučné
- 30gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 130gramůMango
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vařenou rýži nasypeme do mísy, přilijeme mléko, přidáme mouku, sůl, pepř, mletou papriku, vejce a vymícháme hladké těsto na vafle.
- 2Vaflovač potřeme tukem a smažíme postupně z těsta křupavé vafle.
- 3Mango nakrájíme nahrubo, vložíme do mixéru, přidáme šalotku, smetanu, česnek, sůl a pepř. Rozmixujeme, až vznikne krém.
- 4Vafle upravíme na talířky a doplníme mangovým krémem. Podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.