Vaječná omáčka
10 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
130 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařené vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Rozmělníme jej vidličkou a utřeme s olejem.
- 2Potom přidáme sůl, pepř, ocet, prolisovaný česnek a vše promícháme. Nakonec vmícháme jemně nakrájený bílek a petrželovou nať.
- 3Omáčku necháme v chladu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.