Vaječná omeleta s mušlemi

130 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
988 mg
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle omyjeme a nasypeme na několik hodin do velké mísy s dostatečným množstvím osolené studené vody. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme.
  • 2
    Scedíme mušle, dáme do velkého hrnce, přidáme česnek, trochu petrželky, 1 lžíci oleje, bílé víno a při střední teplotě necháme mušle, za občasného potřesení hrncem, pod pokličkou otevřít. Stáhneme hrnec ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a vložíme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako všechny skořápky, vyhodíme.
  • 3
    V míse lehce rozšleháme vejce se špetkou soli, pepře a zbylou petrželkou. Přidáme vyloupané mušličky. Do nepřilnavé pánve nalijeme zbylý olej a rozehřejeme. Na pánev nalijeme směs vajec
  • 4
    a mušlí a za stálého míchání prudce smažíme.
  • 5
    Stáhneme teplotu na minimum, směs několik minut smažíme a občas pánví zatřeseme, aby se svítek nepřichytil ke dnu. Potom svítek obratíme a osmažíme i po druhé straně. Stáhneme pánev ze sporáku, přendáme svítek na servírovací mísu a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.