Vaječná omeleta s mušlemi
130 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 60gramůPetržel - nať
- 1000gramůMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
988 mg
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme a nasypeme na několik hodin do velké mísy s dostatečným množstvím osolené studené vody. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme a rozmačkáme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme.
- 2Scedíme mušle, dáme do velkého hrnce, přidáme česnek, trochu petrželky, 1 lžíci oleje, bílé víno a při střední teplotě necháme mušle, za občasného potřesení hrncem, pod pokličkou otevřít. Stáhneme hrnec ze sporáku, mušle vyloupeme ze skořápek a vložíme do mísy. Ty, které se neotevřely, stejně jako všechny skořápky, vyhodíme.
- 3V míse lehce rozšleháme vejce se špetkou soli, pepře a zbylou petrželkou. Přidáme vyloupané mušličky. Do nepřilnavé pánve nalijeme zbylý olej a rozehřejeme. Na pánev nalijeme směs vajec
- 4a mušlí a za stálého míchání prudce smažíme.
- 5Stáhneme teplotu na minimum, směs několik minut smažíme a občas pánví zatřeseme, aby se svítek nepřichytil ke dnu. Potom svítek obratíme a osmažíme i po druhé straně. Stáhneme pánev ze sporáku, přendáme svítek na servírovací mísu a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.