Vaječná polévka s bílým vínem
15 min.
Ingredience
- 1lžíceVíno bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
80 mg
Cukr
463 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme víno s octem a ve směsi rozmícháme mouku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a přivedeme do varu.
- 2Vejce rozšleháme, opepříme a zvolna za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme máslo, majoránku, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.
- 3Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.