Vaječná pomazánka s česnekem
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 800mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 120mililitrůOmáčka tatarská
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
- 16plátkůVeka
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
144 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme najemno, česnek utřeme se solí, pažitku nasekáme nadrobno.
- 2V míse utřeme ustrouhaná vejce se smetanou a tatarskou omáčkou. Přimícháme česnek, pažitku, pepř a dobře promícháme.
- 3Pomazánku servírujeme s plátky veky opečené v toastovači.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.