Vaječné kroketky
40 min.
Ingredience
- 15kusůVejce slepičí
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 200gramůStrouhanka
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 120gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
843 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
- 2Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.
- 3Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.
- 4Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.