Vaječné kroketky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
843 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce (12ks) uvaříme natvrdo, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Z tuku a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji mlékem, rozšleháme a krátce povaříme.
  • 3
    Do vzniklého bešamelu zamícháme nakrájená vejce, sůl, pepř, omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku a zbylá rozmíchaná syrová vejce (3 ks). Necháme úplně vychladnout.
  • 4
    Potom z hmoty tvarujeme ploché oválné krokety a obalíme je v hladké mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Zvolna je smažíme v horkém tuku dozlatova.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.