Vaječné řízečky
20 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceStrouhanka
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůCibulka jarní
- 6krajícůChléb konzumní
- 1lžíceHořčice
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 60gramůOkurky nakládané
- 1kusCibule
- 60gramůKečup ostrý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
597 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, přisypeme sůl, pepř a dobře metlou prošleháme. Vsypeme strouhanku, nasekanou zelenou část jarní cibulky, promícháme. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku.
- 2V pánvi rozpálíme olej, malou naběračkou naléváme těsto na dno pánve do tvaru oválu. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou stranu. V pečení pokračujeme do skončení těsta.
- 3Krajíce chleba potřeme hořčici, na ně klademe vaječné řízky. Navrch položíme na tenká kolečka pokrájené kyselé okurky a na tence rozkrájenou cibuli. Nakonec každý krajíc s vaječným řízkem pokapeme ostrým kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.