Vajíčkový salát s jablkem a mrkví
35 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 130gramůJablka
- 1kusŘedkev černá
- 1kusKedlubna
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůHellmann's Majonéza originál
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyPečivo pšeničné jemné máslové
- 8kusůŘedkvička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 15 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
- 2Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.
- 3Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 4Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.
- 5Salát podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.