Vajíčkový salát s jablkem a mrkví

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
46 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    5 vajec dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  • 2
    Očistíme a omyjeme mrkev, sladkokyselé jablko, červené ředkvičky, černou ředkev a kedlubnu. Zeleninu nakrájíme na nudličky, jablko neloupeme, jen rozkrájíme, zbavíme jadřince a pokrájíme na kostičky. Vše přidáme do mísy k vajíčkům.
  • 3
    Očistíme česnek a drobně posekáme. Jarní zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    Salát ochutíme majonézou Hellmans, hořčicí, bílý pepřem a solí. Dobře vše promícháme s česnekem a cibulkou. Před podáváním dáme na chvíli vychladit.
  • 5
    Salát podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.