Vajíčkový salát se zeleninou a sýrem
40 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůMrkev sterilovaná
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 50gramůKapie sterilovaná
- 120gramůOkurka salátová
- 1kusCibule
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžícePetržel - nať
- Na brambory
- 200gramůBrambory
- 500mililitrůVoda pitná
- Na zálivku
- 150gramůMajonéza
- 50gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo, všechnu nakládanou zeleninu scedíme a necháme okapat, není-li nakrájená, nakrájíme ji na nudličky (kromě hrášku). Cibuli nakrájíme najemno, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať posekáme nadrobno.
- 2V míse umícháme majonézu s hořčicí, solí, pepřem a kysanou smetanou. Do zálivky vmícháme všechnu zeleninu a sýr. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.