Valašská skopová polévka
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler bulvový
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusBrambory
- 500gramůSkopové maso přední
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstHouby sušené
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
30 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nevykoštěné naporcujeme na větší kusy, asi jako na guláš a vaříme ve slané vodě do poloměkka.
- 2Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, brambor na kostičky a přidáme i se sušenými houbami ke skopovému masu a dovaříme.
- 3Dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.