Valašské brambory
66 min.
Ingredience
- 500gramůPohanka
- 1000gramůBrambory
- 60gramůCibule
- 400gramůVepřový bok uzený
- 3stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůMajoránka
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
7 g
Cukr
735 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.
- 2Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.