Valašské brambory

66 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
7 g
Cukr
735 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Maso rozkrájíme na kostičky.
  • 2
    Brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě. Pohanku uvaříme dle návodu. Olej rozpálíme, osmahneme na něm cibuli a česnek. Smažíme 5 minut, poté přidáme maso, které smažíme do zezlátnutí. Přisypeme pohanku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Přimícháme brambory, dobře promícháme a nasypeme do pekáčku. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C 6 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.