Valašské chlebové placky

25 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
489 mg
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Starší chléb (i s kůrkou) nalámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 30 minut nabobtnat. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Chléb vymačkáme z přebytečného mléka a pomeleme ho na masovém strojku. V míse ho smícháme s rozetřeným česnekem, pepřem, kmínem, solí podle chuti, majoránkou, petrželkou a zahustíme moukou. Těsto by mělo být řidší.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, dáme na olej a stěrkou ho rozetřeme na placku.
  • 4
    Chlebové placky smažíme dozlatova z každé strany a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.