Valašské chlebové placky
25 min.
Ingredience
- 600gramůChléb konzumní
- 7,5decilitrůMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
19 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
489 mg
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Starší chléb (i s kůrkou) nalámeme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 30 minut nabobtnat. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Chléb vymačkáme z přebytečného mléka a pomeleme ho na masovém strojku. V míse ho smícháme s rozetřeným česnekem, pepřem, kmínem, solí podle chuti, majoránkou, petrželkou a zahustíme moukou. Těsto by mělo být řidší.
- 3V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, dáme na olej a stěrkou ho rozetřeme na placku.
- 4Chlebové placky smažíme dozlatova z každé strany a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.