Valašské pečené kuře se žampiony
75 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyKuře
- 0,5lžíceSůl
- 3lžičkyKoření grilovací
- 1lžičkaKmín drcený
- 5decilitrůVoda pitná
- 4kusyŠalotka
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyČesnek
- 1lžíceKerblík
- 100gramůMoravské uzené maso
- 100gramůKlobása uzená
- 4kusyRajčata
- 3špetkySůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1298 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
95 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Každý díl osolíme (asi 0.5 lžíce celkem), posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem a dáme do pekáče. Kuře obložíme plátky másla (150 g), podlijeme 2-3 dl vody a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220 °C přibližně 50-60 minut za častého polévání výpekem. Během pečení přilijeme k výpeku asi 1-2 dl vody.
- 2Mezitím očistíme a omyjeme šalotku, žampiony, česnek a kerblík. Šalotku a žampiony pokrájíme na plátky. Česnek prolisujeme. Kerblík pokrájíme nadrobno. Moravské uzené pokrájíme na malé kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.
- 3V pánvi na másle (50 g) podusíme šalotku, pak k ní přidáme žampiony, posolíme je a posypeme pepřem a krátce dozlatova osmažíme. Přidáme moravské maso s klobásou, rajčata, promícháme a vše společně dusíme asi 5 minut. Před koncem přimícháme kerblík.
- 4Upečené kuře dáme na talíře, ozdobíme dušenou směsí se žampiony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.