Valašské zapečené brambory

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
16 g
Cukr
457 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme v 3/4 l osolené vody do poloměkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pohanku propláchneme vodou, nasypeme do vařící osolené vody (hladinu cca prst nad pohanku), necháme přejít varem a alespoň 15 minut odstát. Potom ji smícháme s bramborami, opepříme a osolíme, přidáme majoránku a petrželku, rozprostřeme do sádlem (1 lžíce) vymazaného pekáče a necháme 15 minut zapékat v troubě, vyhřáté na 250 stupňů.
  • 2
    Pak směs zalijeme vajíčky rozšlehanými se smetanou a pečeme dalších 15 minut při 200 stupních.
  • 3
    V pánvi osmažíme na zbylém sádle na kostičky nakrájenou slaninu.
  • 4
    Zapečené brambory rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.