Valašský salát s opékanou klobásou

51 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
458 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory, zalijeme 1/2 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na plátky o síle 5–7 mm, dáme do mísy a osolíme podle chuti (1/2 lžičky).
  • 2
    Očištěnou klobásu pokrájíme na kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. Vajíčka uvaříme ve 2 dl vody natvrdo (vaříme je 8–10 minut). Vychlazená oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    V rendlíku si dáme vařit 7 dl vody s 1/2 lžičkou soli. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a když se začne vařit voda, vložíme brokolici, necháme přejít varem 1 minutu, pak ji scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej s česnekem a brambory s nakrájenou klobásou zprudka orestujeme. Pak je i s olejem dáme do mísy, přidáme cibulku, brokolici, vajíčka, bílý pepř a zlehka, ale dobře vše promícháme.
  • 5
    Salát z Valašska podáváme ihned, nebo vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.