Valašský salát s opékanou klobásou
51 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1,4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 150gramůKlobása ostravská
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůBrokolice
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
458 mg
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, zalijeme 1/2 litrem vody a uvaříme je ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a pokrájíme na plátky o síle 5–7 mm, dáme do mísy a osolíme podle chuti (1/2 lžičky).
- 2Očištěnou klobásu pokrájíme na kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. Vajíčka uvaříme ve 2 dl vody natvrdo (vaříme je 8–10 minut). Vychlazená oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 3V rendlíku si dáme vařit 7 dl vody s 1/2 lžičkou soli. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a když se začne vařit voda, vložíme brokolici, necháme přejít varem 1 minutu, pak ji scedíme, v sítu propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka.
- 4V pánvi si rozpálíme olej s česnekem a brambory s nakrájenou klobásou zprudka orestujeme. Pak je i s olejem dáme do mísy, přidáme cibulku, brokolici, vajíčka, bílý pepř a zlehka, ale dobře vše promícháme.
- 5Salát z Valašska podáváme ihned, nebo vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.