Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce
62 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 250gramůVeka
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůPyré rajčatové
- 90mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
51 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na kostky a namočíme do vína. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2V míse promícháme mleté maso s česnekem, cibulí, olivovým olejem, solí, pepřem, kmínem, petrželovou natí a vymačkanou vekou. Pod fólií necháme maso v chladničce několik hodin odležet.
- 3Z masa tvarujeme válečky, které osmažíme na oleji. Usmažené válečky vložíme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovým pyré a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.