Valonský salát
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůCuketa
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKopr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
56 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté cukety nakrájíme na tenká kolečka a krátce je povaříme v osolené vodě. Necháme okapat.
- 2Připravené cukety promícháme s jemně nakrájeným česnekem, plátky cibule a nasekaným koprem.
- 3Z vody, octa, oleje, cukru, soli a pepře připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát a necháme nejméně 1 hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.