Vanilková kolečka s náplní z piniových oříšků
45 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůČokoláda bílá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaŠafrán
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůOříšky piniové
- Na posypání
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5kusVanilkový lusk
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
208 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, špetkou soli, dužinou z poloviny vanilkového lusku a změklým nakrájeným máslem. Vypracované těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovaným kruhovým vykrajovátkem vykrájíme 40 placiček. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Na suché pánvi opražíme piniové oříšky. Smetanu svaříme v kastrůlku, odstavíme z plotny a přidáme šafrán, sůl a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do rozpuštění čokolády. Po vychladnutí směs rozmixujeme tyčovým mixerem na pyré, do kterého vmícháme nahrubo nasekané opražené piniové oříšky.
- 4Na polovinu upečených placiček naneseme krém a přiklopíme zbylými placičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.