Vánoční polévka s krutony z housky

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí hlavu, ocasní porci kapra a vnitřnosti očistíme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    S kořením zhruba dvacet minutu vaříme hlavu a ocasní porci kapra a rozdrcený česnek. Poté přecedíme a v části vývaru uvaříme vnitřnosti.
  • 3
    Kořenovou zeleninu usmažíme na 50 gramech másla a odložíme.
  • 4
    Na dalších 50 gramech másla ve větším silnostěnném hrnci smažíme jíšku z mouky, zalijeme po částech vývarem, dobře rozšleháme a dvacet minut povaříme. Poté přidáme obrané rybí maso, pokrájené vnitřnosti, zeleninu, muškátový oříšek a sůl. Prohřejeme s celerovou natí, odstavíme a vsypeme posekanou petrželovou nať.
  • 5
    Zvlášť usmažíme krutony na zbylém másle. Můžeme z pečiva vykrajovat vánoční motivy.
  • 6
    Krutony servírujeme k rybí polévce na zvláštní misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.