Vánoční sladká omáčka

65 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
76 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a drobně pokrájíme. V hrnci bez omastku cibuli se zeleninou osmažíme dozlatova. Přilijeme černé pivo, přimícháme povidla, citronovou šťávu, sůl, med a okořeníme tymiánem, černým mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a omáčku vaříme pomalu asi 15 minut. Omáčku přecedíme a cibuli se zeleninou propasírujeme přes síto.
  • 2
    V druhém hrnci si z cukru připravíme karamel. Postupně přilijeme omáčku, kterou zahustíme nastrouhaným perníkem.
  • 3
    Nakonec do omáčky dáme pokrájené loupané mandle, vlašské ořechy, hrozinky a pomalu vaříme dalších 15 minut. Omáčku servírujeme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.