Vařená bachně (treska)
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůBrambory
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 400gramůTreska skvrnitá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybu naporcujeme na podkovy, vložíme do hrnce s vodou, přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vaříme přibližně 30 minut. Po 15 minutách vaření přidáme pokrájené brambory, aby se treska i brambory dovařily současně.
- 2Scedíme, vývar použijeme na polévku, rybu s bramborami podáváme samostatně. Přelijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přimíchali nadrobno pokrájené vařené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.