Vařená cizrna s chorizem
180 min.

Ingredience
- 20gramůKoření arabské
- 600gramůCizrna
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 120gramůCibule
- 150gramůPórek
- 150gramůRajčata
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 200gramůKlobása Chorizo
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 2000mililitrůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
60 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu necháme přes noc máčet ve studené vodě. Poté vodu slijeme, dáme do hrnce novou, vše uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Opět slijeme a necháme okapat.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a společně s omytým pórkem pokrájíme na drobné kousky. Olej rozehřejeme a necháme na něm osmahnout cibuli s česnekem a pórkem.
- 3Přidáme pokrájená rajčata, cizrnu, protlak, vývar, koření, bylinky.
- 4Vše osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a zakryté vaříme 120 minut.
- 520 minut před koncem varu vmícháme chorizo pokrájené na kolečka a nasekaný koriandr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.