Vařená čočka s bramborami a klobásou

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
36 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchneme čočku ve vodě a necháme ji okapat, nakrájíme na kostičky slaninu, celer, mrkev i petržel oškrábeme a pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, nasekáme ji na drobno.
  • 2
    V kastrolu necháme zesklovatět cibuli, potom přidáme nasekanou cibuli, zeleninu a okapanou čočku. Zalijeme vodou, vložíme tymián a bobkový list, přivedeme k varu, přidáme do vody klobásy, které jsme před tím propíchali vidličkou.
  • 3
    Vaříme asi hodinu přikryté poklicí.
  • 4
    Oškrábeme brambory, rozkrájíme je na čtvrtky. Vaříme v mírně osolené vodě.
  • 5
    Osolíme a opepříme čočku, přidáme vinný ocet. Nadrobno nasekáme petrželku, přidáme ji k k čočce. Uvařenou klobásu pokrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkou. Hořčici servírujeme odděleně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.