Vařená čočka s volským okem

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli najemno nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
  • 2
    Přebranou a propláchnutou čočku necháme namočenou v litru vody alespoň půl hodiny. Poté ji uvaříme do měkka.
  • 3
    V mezičase v hlubokém rendlíku na dvou lžících tuku zpěníme cibuli, přimícháme mouku, usmažíme světlou jíšku. Poté do ní zašleháme 300 ml vody a alespoň patnáct minut provaříme.
  • 4
    K hotové jíšce přidáme uvařenou čočku, dochutíme octem, česnekem, pepřem, ještě necháme prohřát. Osolíme špetkou soli.
  • 5
    Jako přílohu volíme volská oka, která usmažíme na zbylém tuku. Hotová klademe na talíře na čočku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Vařená čočka s volským okem
Vařená čočka s volským okem je velice jednoduchým receptem na čočku. Zvládne ho každý a určitě vám bude chutnat tak jako celé naší rodině. Dáváme pět hvězdiček.