Vařená čočka s volským okem
100 min.
Ingredience
- 300gramůČočka velkozrnná
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2špetkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2stroužkyČesnek
- 1,3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli najemno nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
- 2Přebranou a propláchnutou čočku necháme namočenou v litru vody alespoň půl hodiny. Poté ji uvaříme do měkka.
- 3V mezičase v hlubokém rendlíku na dvou lžících tuku zpěníme cibuli, přimícháme mouku, usmažíme světlou jíšku. Poté do ní zašleháme 300 ml vody a alespoň patnáct minut provaříme.
- 4K hotové jíšce přidáme uvařenou čočku, dochutíme octem, česnekem, pepřem, ještě necháme prohřát. Osolíme špetkou soli.
- 5Jako přílohu volíme volská oka, která usmažíme na zbylém tuku. Hotová klademe na talíře na čočku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Vařená čočka s volským okem
Vařená čočka s volským okem je velice jednoduchým receptem na čočku. Zvládne ho každý a určitě vám bude chutnat tak jako celé naší rodině. Dáváme pět hvězdiček.