Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty
35 min.
Ingredience
- Rajčatová omáčka
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 180gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusBobkový list
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkastévie
- 2špetkyOregano sušené
- Vařená kvěkolice
- 1,2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 160gramůRomanesco
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme.
- 2Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme.
- 3Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.