Vařená kvěkolice (romanesco) s loupanými rajčaty

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Omyté růžičky kvěkolice (romanesco) vložíme do vroucí vody a uvaříme je doměkka, ale nesmí být převařené. Vaříme je přibližně 12-15 minut. Pak kvěkolici scedíme.
  • 2
    Mezitím uvaříme loupaná rajčata: očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a v rendlíku na rozehřátém oleji cibuli i česnek zpěníme. Pak přidáme konzervovaná loupaná rajčata, vše promícháme, dochutíme solí, stévií, oreganem, pepřem a pod poklicí při mírné teplotě rajčata asi 7 minut podusíme.
  • 3
    Uvařenou teplou kvěkolici dáme na talíře, přelijeme ochucenými rajčaty a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.