Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem
140 min.
Ingredience
- 200gramůSkopová kýta
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 20gramůOlej rostlinný
- 100gramůJogurt bílý
- 2špetkyMajoránka
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 0,2lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.
- 2V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.
- 3Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.