Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.
  • 2
    V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.
  • 3
    Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.