Vařená tykev se smetanou
30 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
- 700mililitrůVývar slepičí
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1gramOregano sušené
- 80gramůZakysaná smetana
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme oregano, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut doměkka. Děrovanou naběračkou vybereme z vývaru tykev a udržujeme v teple. Vývar vyvaříme o polovinu a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme smetanu.
- 2Tykev rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.