Vařená tykev se smetanou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, přidáme oregano, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut doměkka. Děrovanou naběračkou vybereme z vývaru tykev a udržujeme v teple. Vývar vyvaříme o polovinu a odstavíme. Již mimo oheň přimícháme smetanu.
  • 2
    Tykev rozdělíme na talíře, přelijeme smetanovou omáčkou a posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.