Vařená vejce s omáčkou ze sardelových řezů

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, kapary nasekáme, petrželovou nať krájíme nadrobno.
  • 2
    V rendlíku na másle zpěníme cibuli. Vmícháme kapary, sardelové řezy, zaprášíme moukou, necháme osmahnout. Směs zředíme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, vmícháme ocet, drcený kmín a za stálého míchání na mírném plameni vaříme přibližně 15 minut.
  • 3
    Vzniklou omáčku propasírujeme na plátky vajec, které jsme rozložili na servírovací mísu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.