Vařené hnědé fazole s vejci

210 min.
Egypt

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
497 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h.
  • 2
    Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku.
  • 3
    Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek.
  • 4
    Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.