Vařené hnědé fazole s vejci
210 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
- 4kusyVejce slepičí
- 3kusyCibule červená
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Fazole necháme přes noc namáčet ve studené vodě. Z cibulí oloupeme slupky a ty dáme spolu s vejci do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce olivového oleje, zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a zakryté vaříme na mírném ohni cca 2h.
- 2Poté slijeme fazole, doplníme je čerstvou vodou, zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 60-90min doměkka. Pokud je to nutné, doplníme průběžně vodu. Krátce před koncem vaření je osolíme. Petželku opláchneme, nasekáme najemno. Fazole slijeme a necháme okapat na cedníku.
- 3Oloupaný česnek najemno nasekáme, smícháme s fazolemi, olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a směs rozdělíme do misek.
- 4Vejce zprudka zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Rozložíme na fazole, posypeme petrželkou a dozdobíme plátky citronu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.