Vařené hovězí maso s bramborami a fazolkami
165 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 750gramůHovězí libové
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrambory
- 250gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůPažitka
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a kousek cibule. Vaříme dvě hodiny. Uvařené maso rozkrájíme a umeleme na strojku.
- 2Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a brambory na plátky.
- 3Do hrnce na dno položíme brambory, na ně kolečka cibule, pak fazolky a na fazolky rozprostřeme mleté vařené maso. Vše zalijeme vývarem z masa, přidáme lžíci másla, nadrobno pokrájenou pažitku, hrnec přiklopíme a dusíme na mírném ohni 40 minut.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.