Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou
100 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1,5kilogramyHovězí plec
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyKedlubna
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžičkyKřen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
102 g
Tuky
34 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kousky, hovězí maso omyjeme.
- 2Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme, necháme hodinu vařit.
- 3Křen oloupeme, nastrouháme na jemno. Jemnou nať z kedlubny odřízneme, omyjeme, rozkrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a krájíme na tenké plátky. Jarní cibulky omyjeme pod studenou vodou, i s natí krájíme na tenká kolečka.
- 4Plátky kedlubny i nať s cibulí vložíme do hrnce s 1 dl vody, přidáme trochu pepře, soli a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme křen, máslo, dochutíme pepřem, solí a vše v hrnci promícháme.
- 5Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušenou kedlubnu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.