Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem
90 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso přední
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 3gramyBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 600gramůRajčata
- 1lžičkaOregano
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůSýr Čedar
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
39 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a uvaříme do měkka v hrnci s vodou, do níž jsme vložili cibuli, bobkový list, sůl i česnek.
- 2Omytá rajčata rozpůlíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme oreganem. V mléce rozšleháme mouku, sůl, pepř a vejce. Směsí zalijeme rajčata, nakonec je ještě posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme na 15 minut do horké trouby zapéct.
- 3Měkké maso rozkrájíme na plátky a klademe na teplé talíře. Přidáme zapečená rajčata, sypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.