Vařené hovězí maso zapékané se sýrem
50 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 700gramůHovězí maso vařené
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 120gramůOlivy zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy. Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.