Vařené hovězí s francouzskou omáčkou
135 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 500gramůMrkev mladá celá mražená
- 800gramůBrambory
- 250gramůTuřín
- 20gramůPetržel - nať
- Omáčka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůMléko polotučné
- 4lžičkyOcet vinný
- 2lžičkyHořčice
- 2lžičkyCukr krupice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Zprudka zahřejeme k varu. Potom stáhneme oheň.
- 2Vaříme mírným varem asi 1 hodinu. Nejrychleji se maso uvaří v tlakovém hrnci.
- 3Přidáme mrkvičky, rozpůlené brambory, nakrájenou vodnici a dále vaříme 40 minut, až maso i zelenina změknou.
- 4Maso přendáme na nahřátou mísu, zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou a obložíme jí maso, mísu přikryjeme a udržujeme v teple.
- 5Na omáčku v hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, mícháme a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne.
- 6Smícháme ocet s cukrem a sušenou hořčicí, směs přimícháme do omáčky, 1 minutu ji povaříme, potom dochutíme pepřem a solí.
- 7Maso nakrájíme na plátky a se zeleninou je upravíme na vyhřáté talíře. Porce zalijeme hořčičnou omáčkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.