Vařené kefte s omáčkou
35 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 10gramůTuk rostlinný
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
- 2Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
- 3Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
- 4Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.