Vařené kefte s omáčkou

35 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokrájenou cibuli, vařenou rýži, vejce, pepř, sůl a mleté maso smícháme dohromady.
  • 2
    Z hotové směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v hladké mouce.
  • 3
    Do 600ml vařící vody vhodíme tuk, sůl a přivedeme k varu. Ve vařící vodě povaříme cca 15 minut připravené masové kuličky.
  • 4
    Uvařené maso servírujeme s omáčkou připravenou z citrónové šťávy, žloutku a 3 lžic vývaru z masa. Vše posypeme nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.