Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 200mililitrůHořčice
- 1,5kilogramyKrevety tygří - loupané
- 400mililitrůOcet vinný
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1,5decilitryOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 100gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
- 2V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.