Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
48 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
640 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
  • 2
    V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.