Vařené mořské plody
45 min.
Ingredience
- 6litrůVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 6stroužkůČesnek
- 150mililitrůBourbon Vanille
- 1lžičkaSůl
- 500gramůBrambory
- 6kusůKukuřice cukrová
- 500gramůKlobása vepřová
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyKrab
- 400gramůMušle slávky
- 3lžíceKmín celý
- 2lžícePepř černý celý
- 1lžíceChilli papričky - vločky
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
12 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Citrony přepůlíme.
- 2Brambory oloupeme a přepůlíme, popřípadě rozčtvrtíme, pokud jsou příliš velké.
- 3Připravíme si sáček s kořením – do malého plátýnka zabalíme veškeré koření a svážeme ho nití.
- 4Vodu přivedeme k varu. Přidáme sáček s kořením, citrony, česnek (oloupaný, vcelku), bourbon, sůl, papriku a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
- 5Přidáme brambory a kukuřici a vaříme 5 minut.
- 6Přidáme klobásu, krevety, mušle a kraby a přivedeme k varu. Až se mušle otevřou, vaříme ještě 10 minut.
- 7Vytáhneme koření, zeleninu a mořské plody.
- 8Mořské plody podáváme s bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.