Vařené rigattoni s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůTymián čerstvý
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 50gramůSýr Parmezán
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a odstraníme semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a česnek. Nasekáme česnek s cibulí nadrobno. Rozmarýn s tymiánem také nasekáme nadrobno.
- 2V pánvi si zahřejeme olivový olej a vložíme na něj cibuli s česnekem. Přidáme nasekaný rozmarýn a tymián a kousky rajčat. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.
- 3Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny rigattoni. Hotové těstoviny promícháme s podušenými rajčaty a před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.