Vařené skopové maso s fazolkami
100 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 300gramůChléb konzumní
- 750gramůSkopová plec
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné skopové maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na slabší nudličky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme a brambory pokrájíme na plátky.
- 2Na pánev nasypeme slaninu, zahříváme, až pustí tuk. Přiložíme maso, krátce orestujeme a přisypeme cibuli, česnek, podlijeme vodou, přidáme fazolky, petrželku, sůl, pepř, pánev zakryjeme a vaříme na mírném ohni hodinu.
- 3Po hodině vsypeme brambory a ještě povaříme 10 minut.
- 4Podáváme v hlubokých talířích s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.