Vařené vepřové koleno se zeleninou

140 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
70 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.
  • 2
    Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.
  • 3
    Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.
  • 4
    Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.