Vařené vepřové koleno se zeleninou
140 min.
Ingredience
- Na dresink
- 2mililitryOlej slunečnicový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na přílohu
- 500gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 1kusKřen
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyJablka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
70 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.
- 2Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.
- 3Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.
- 4Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.