Vaření šneci
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 2kusyRohlíky bílé
- 50gramůSalát Polníček
- 1baleníŠneci ve vlastní šťávě
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme pánev, na které rozpustíme máslo. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Cibuli i česnek vložíme na rozpuštěné máslo a zarestujeme.
- 2Přidáme naložené šneky. Pokud nemáme šneky naložené, připravíme hrnec s osolenou vodou a společně s kořenovou zeleninou (mrkev, petržel a celer) a česnekem a cibulí je uvaříme. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme jemně nasekanou petržel. Chvíli ohříváme.
- 3Rohlíky rozkrájíme na kolečka a šneky naklademe na ně. Spíchneme párátkem a ozdobíme salátem polníčkem. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.