Vařený hovězí jazyk na toastu

140 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí jazyk očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byl zcela ponořený. Přidáme sůl, pepř, nové koření a pod pokličkou zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny téměř doměkka.
  • 2
    Potom přidáme tymián, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou petržel a cibuli a dovaříme doměkka. Uvařený jazyk necháme vychladnout ve vývaru.
  • 3
    Vychladlý jazyk oloupeme, po všech stranách potřeme rozpuštěným máslem (cca 2 lžíce) a obalíme ve strouhance. Vložíme jej do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Během pečení jazyk střídavě potíráme vývarem a vínem. Hotový jazyk necháme vychladnout.
  • 4
    Plátky jazyka podáváme ohřáté nebo studené na toastovém chlebu namazaném máslem. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.