Vařený hovězí jazyk na toastu
140 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusHovězí jazyk
- 1kusPetržel kořen
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceVíno portské
- 5kusůPepř černý celý
- 12kusůNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyPetržel - nať
- 5lžicStrouhanka
- 6krajícůChléb toastový
- 1kusMrkev kořen
- 3litryVoda pitná
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí jazyk očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby byl zcela ponořený. Přidáme sůl, pepř, nové koření a pod pokličkou zvolna vaříme asi 1 1/2 hodiny téměř doměkka.
- 2Potom přidáme tymián, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou petržel a cibuli a dovaříme doměkka. Uvařený jazyk necháme vychladnout ve vývaru.
- 3Vychladlý jazyk oloupeme, po všech stranách potřeme rozpuštěným máslem (cca 2 lžíce) a obalíme ve strouhance. Vložíme jej do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Během pečení jazyk střídavě potíráme vývarem a vínem. Hotový jazyk necháme vychladnout.
- 4Plátky jazyka podáváme ohřáté nebo studené na toastovém chlebu namazaném máslem. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.