Vařený hovězí jazyk s česnekem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrový jazyk dobře omyjeme a očistíme, nejlépe kartáčkem. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 celé cibule, do kterých zapíchneme po jednom hřebíčku, dále přidáme bobkový list, tymián, petrželku, kuličky celého pepře, česnek a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Nyní odstraníme z jazyka kůžičku, maso vrátíme do hrnce a vaříme ještě půl hodiny doměkka. Minutu před koncem vaření přidáme do hrnce 2 stroužky prolisovaného česneku.
  • 2
    Jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.