Vařený hovězí jazyk s česnekem
105 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
- 400gramůHovězí jazyk
- 2kusyHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 5kusůPepř černý celý
- 3lžičkySůl
- 600gramůBramborová kaše
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Syrový jazyk dobře omyjeme a očistíme, nejlépe kartáčkem. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 celé cibule, do kterých zapíchneme po jednom hřebíčku, dále přidáme bobkový list, tymián, petrželku, kuličky celého pepře, česnek a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi hodinu. Nyní odstraníme z jazyka kůžičku, maso vrátíme do hrnce a vaříme ještě půl hodiny doměkka. Minutu před koncem vaření přidáme do hrnce 2 stroužky prolisovaného česneku.
- 2Jazyk nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.