Vařený humr se smetanovým krémem a salsou
60 min.
Ingredience
- 800gramůHumr
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCibule
- 30gramůCeler bulvový
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř bílý
- 40gramůSalát Lollo Biondo
- 40gramůSalát Rosso
- 1,5litryVoda pitná
- Salsa
- 50gramůKapie
- 80gramůOkurka salátová
- 30gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSezamová semínka černá
- 15gramůKoriandr čerstvý
- Smetanový krém
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůKerblík
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
29 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Humra vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl akorát ponořený, přidáme pokrájenou mrkev, cibuli, celer, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a vaříme asi 5 minut, zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme asi 15 až 20 minut. Humra vyjmeme a necháme vychladnout. Humra rozřízneme a vyndáme maso.
- 2Do teplé smetany zašleháme žloutky, přidáme posekaný koriandr, kerblík, osolíme, opepříme, nalijeme do malých formiček, které vyskládáme na hlubší plech, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a při 90 °C zvolna pečeme ve vodní lázni do ztuhnutí.
- 3Kapii bez jádřince nakrájíme na nudličky, okurku nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátečky, vložíme vše do misky, zakápneme citronovou šťávou, panenským olejem, přidáme sezam, posekaný koriandr, promícháme a necháme uležet.
- 4Na talířky položíme natrhané listy salátu, na ně upravíme humří maso, doplníme zeleninovou salsou, smetanovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.